FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: povjerenstvo za Lenac traži još mjesec i pol dana

ZAGREB,11. veljače(Hina) - Članovi saborskog istražnog povjerenstva zaViktor Lenac danas su od Sabora, po drugi put zatražili produljenjerada za još mjesec i pol dana kako bi u cijelosti istražili okolnostipod kojima je privatizirano i poslovalo to riječko brodogradilište.
ZAGREB,11. veljače(Hina) - Članovi saborskog istražnog povjerenstva za Viktor Lenac danas su od Sabora, po drugi put zatražili produljenje rada za još mjesec i pol dana kako bi u cijelosti istražili okolnosti pod kojima je privatizirano i poslovalo to riječko brodogradilište.

Takav zahtjev, koji je Saboru predložio tajnik povjerenstva Emil Tomljanović, SDP-ovac Nenad Stazić ocijenio je neopravdanim, prozvavši HDZ da, osnivanjem tog povjerenstva, nije želio ništa istražiti već oblatiti bivšu koalicijsku vlast.

"Želi se produljiti rok i s rezultatima izaći pred lokalne izbore po principu kadija te tuži, kadija te sudi", kazao je Stazić.

Takve je tvrdnje SDP-ova zastupnika odlučno odbacio HDZ-ovac i član povjerenstva Branimir Glavaš.

"Odbacujem sve insinuacije onih koji pokušavaju baciti sjenu na rad povjerenstva. Povjerenstvo želi odraditi posao pošteno i korektno, bez da kompromitira članove bivše Vlade", rekao je Glavaš.

U prilog toj tvrdnji rekao je da se, prije no što povjerenstvo dobije pregled što se sve događalo u Lencu, usprotivio prijedlogu da se kao svjedoci saslušaju članovi bivše Vlade Ivica Račan, Slavko Linić, Mato Crkvenac i Ljubo Jurčić.

"Nema potrebe da ih saslušavamo dva puta jer bi se to moglo shvatiti kao šikaniranje, što povjerenstvo ne želi činiti", dodao je.

Osim zbog velikog obima posla, nemogućnosti pribavljanja nekih bitnih dokaza (knjiga dionica) i drugih problema s kojima se povjerenstvo suočava, Glavaš je rekao da se produljenje roka za rad povjerenstva traži i zbog angažiranja tvrtke Codex Sortium koja bi u iduća tri tjedna trebala rekonstruirati vlasničku strukturu Lenca.

Prihvati li Sabor zahtjev povjerenstva, ono bi iskoristilo maksimalni zakonom predviđeni rok za istragu od šest mjeseci.

Sabor je prekinuo pojedinačnu raspravu o prijedlogu Nacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava, koju će nastaviti idući tjedan.

Nakon stanke zastupnici će popodne glasovati o ranije raspravljenim točkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙