FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stazić vodi povjerenstvo za Čačića i Tomčića

ZAGREB,25. veljače(Hina) - SDP-ovac Nenad Stazić vodit će saborskopovjerenstvo koje će istražiti činjenice u vezi s poslovanjem tvrtki uvlasništvu ili djelomičnom vlasništvu Radimira Čačića i ZlatkaTomčića, odlučio je danas Hrvatski sabor.
ZAGREB,25. veljače(Hina) - SDP-ovac Nenad Stazić vodit će saborsko povjerenstvo koje će istražiti činjenice u vezi s poslovanjem tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, odlučio je danas Hrvatski sabor.

Sabor je imenovao članove tog istražnog povjerenstva - za potpredsjednika Krunoslava Markovinovića (HDZ), za tajnika Ivana Vučića (HDZ), a za članove Emila Tomljanovića (HDZ), Franu Pitlovića (DC), Jozu Radoša (HNS LD) i Ljubicu Lalić (HSS).

Odbio je osnovati istražno povjerenstvo koje bi istražilo činjenice vezane za 'curenje' transkripata iz Ureda predsjednika, a što je predlagao HSP.

Vlatka Cvrtilu na njegov je zahtjev razriješio dužnosti predsjednika Vijeća za nadzor nad sigurnosnim službama.

Potvrdio je da se u saborske klupe iz Vlade vraćaju Andrija Hebrang i Miomir Žužul, zastupnici HDZ-a, a odlaze njihove zamjenice Katarina Fuček i Danira Nakić.

Iako se očekivalo da će se Žužul i Hebrang danas pojaviti u Velikoj vijećnici i prisegnuti, to se nije dogodilo.

Dok je Hebranga spriječila gripa, pretpostavlja se da su obveze razlog Žužulovu izostanku.

Sabor se suglasio da tri vanjska člana u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za rad u njemu primaju naknadu od oko 2.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙