FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP-ovac Leko na čelu Povjerenstva za sukob interesa

ZAGREB,16. veljače(Hina) - Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje osukobu interesa u novom sastavu danas je održalo konstituirajućusjednicu na kojoj je, jednoglasno, za predsjednika Povjerenstvaizabran Josip Leko (SDP), a za zamjenika Nikola Mak (nacionalnemanjine).
ZAGREB,16. veljače(Hina) - Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u novom sastavu danas je održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je, jednoglasno, za predsjednika Povjerenstva izabran Josip Leko (SDP), a za zamjenika Nikola Mak (nacionalne manjine).

Nakon sjednice koja je, po ustaljenoj praksi, bila zatvorena za javnost, Leko je novinarima rekao da će rad Povjerenstva ovisiti o potpori javnosti i parlamenta, te će Povjerenstvo, stoga, imati i posebnu odgovornost prema građanima i Hrvatskom saboru.

"Nadam se da Povjerenstvo neće podleći saborskoj atmosferi da se po političkom kriteriju odlučuje o sukobu interesa, da neće biti 'vaših i naših', već da će se donositi objektivna procjena okolnosti", kazao je Leko.

Vjeruje, kaže, da će Povjerenstvo u svom radu imati potporu saborskih službi i zastupnika, strpljenje novinara, te potporu javnosti.

Leko je rekao da još ne može govoriti o predmetima koji Povjerenstvo očekuju u narednom razdoblju, jer tek treba vidjeti o kakvim se predmetima radi, što će, kaže, učiniti idući tjedan.

Najavio je kako će se zalagati da, suprotno dosadašnjoj praksi, sjednice Povjerenstva dijelom budu otvorene za javnost.

"Kada trebamo raščešljati neke stvari i kopati po životima onda će biti tajno, a kada završi rasprava otvorit ćemo sjednicu i o našim ocjenama javno progovoriti", dodao je Leko.

Novi sastav Povjerenstva Sabor je imenovao 20. siječnja, nakon višemjesečne blokade rada tog tijela zbog međustranačkih nesuglasica.

Osim Leke i Maka, u Povjerenstvu sjede Marija Bajt (HDZ) i Pejo Trgovčević (HSP) iz reda saborskih zastupnika, te Zlata Đurđević, Deša Mlikotin-Tomić i Zorislav Antun Petrović iz reda uglednih javnih djelatnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙