FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao Barbieriju na osvojenoj nagradi

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićčestitao je danas Veljku Barbieriju na osvojenoj nagradi "GourmandWorld Cookbook" koju je dobio za knjigu "Kuharski kanconijer -Gurmanska sjećanja Mediterana".
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je danas Veljku Barbieriju na osvojenoj nagradi "Gourmand World Cookbook" koju je dobio za knjigu "Kuharski kanconijer - Gurmanska sjećanja Mediterana".

"Vaša knjiga uspjela je i izvan granica naše zemlje prenijeti poznate gastronomske 'mirise' i spojiti ih u uspjelu promotivnu priču kulture, turizma i gospodarstva", kaže se u čestitki, ministra kulture.

Nadalje se kaže da je Barbieri na najljepši mogući način predstavio svoj talent za pisanu riječ, fotografiju i umjetnost uopće ali i Hrvatsku kao zemlju bogatog turističko-kulturnog potencijala.

Knjiga "Kuharski kanconijer - Gurmanska sjećanja Mediterana" proglašena je 11. veljače u švedskom gradu Gryhtyttanu jednom od dviju najboljih prošlogodišnjih knjiga o mediteranskoj kuhinji.

Nagrada "Gourmand World Cookbook Awards" smatra se svojevrsnim "Oscarom" u svijetu hrane i vina. Za nagradu o najboljoj sredozemnoj kuharici bilo je prijavljeno 320 autora iz 29 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙