FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rovinju 22.-24. veljače 1. kongres hrvatskih kuhara

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Prvi kongres Hrvatskog kuharskogsaveza održat će se od 22. do 24. veljače u Rovinju s glavnom temom"Prepoznatljivost hrvatske turističke ponude kroz gastronomiju",izvijestili su iz toga Saveza.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Prvi kongres Hrvatskog kuharskog saveza održat će se od 22. do 24. veljače u Rovinju s glavnom temom "Prepoznatljivost hrvatske turističke ponude kroz gastronomiju", izvijestili su iz toga Saveza.

Na kongresu, koji će se održavati u rovinjskom hotelu "Park", očekuje se više od 200 sudionika-profesionalnih kuhara iz cijele Hrvatske, koji će osim glavne teme raspravljati i o dosadašnjim te budućim aktivnostima Hrvatskog kuharskog saveza.

Cilj kongresa je, pojašnjava glavni tajnik toga Saveza Borislav Šimenc, raspraviti sadašnje stanje hrvatske kulinarske ponude te ulogu svih poslovnih subjekata koji su na bilo koji način uključeni u hrvatsku gastronomiju i njeno kreiranje.

Posebno će se raspraviti i mogućnosti integriranja gastronomije u turističku ponudu kroz stvaranje nacionalnih i regionalnih kulinarskih brandova, koji bi bili prepoznatljivi na svjetskom turističkom tržištu.

Pozivi za kongres upućeni su županijskim i Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), brojnim strukovnim udrugama, institucijama te ministarstvima mora i poljoprivrede.

Hrvatski kuharski savez osnovan je u svibnju 2003., danas ga čine 18 županijskih udruga kuhara, a osnovni cilj rada im je, uz organizirano okupljanje kuhara, stvoriti uvjete za razvoj ukupne gastronomske djelatnosti, stručno osposobljavanje i usavršavanje kuhara te promocija hrvatske kulinarske baštine.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙