FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šafran: Europi ponuditi ručni rad i umjetničke obrte

MUENCHEN, 10. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski obrtnici ne mogu senatjecati sa proizvodima visoke tehnologije već europskom tržištu moguponuditi znanje i proizvode koji uključuju više ručnog rada iumjetničke obrte, rekao predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK)Stjepan Šafran prilikom obilaska štanda HOK-a na 57. međunarodnomsajmu obrtništva u Muenchenu.
MUENCHEN, 10. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski obrtnici ne mogu se natjecati sa proizvodima visoke tehnologije već europskom tržištu mogu ponuditi znanje i proizvode koji uključuju više ručnog rada i umjetničke obrte, rekao predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepan Šafran prilikom obilaska štanda HOK-a na 57. međunarodnom sajmu obrtništva u Muenchenu.

Dodao je kako vjeruje da će se mnogi hrvatski izlagači kući vratiti s novim poslovima.

Muenchenski sajam, istaknuo je Šafran, iz godine u godinu bilježi strahovit napredak visoke tehnologije i visoko serijske prozvodnje te visoke kvalitete proizvoda čemu se moraju prilagoditi i hrvatski obrtnici.

Jeftinoj radnoj snazi s istoka, dodao je Šafran, treba konkurirati znanjem, a u tom je kontekstu izdvojio važnost strukovne izobrazbe.

Na muenchenskom sajmu, koji traje do 16. ožujka, sudjeluje 53 hrvatskih obrtnika koji se predstavljaju na izložbenoj površini od 278 četvornih metara.

Ovogodišnji sajam okupio je 1.540 izlagača iz 34 zemlje a očekuje se da će ga posjetiti 190 tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙