FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski obrtnici na sajmu u Muenchenu

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Na 57. Međunarodnom sajmu obrtništva(IHM 2005.), koji se održava od 10. do 16. ožujka u Muenchenu, po 13.put nastupit će hrvatski obrtnici u organizaciji i podpokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Na 57. Međunarodnom sajmu obrtništva (IHM 2005.), koji se održava od 10. do 16. ožujka u Muenchenu, po 13. put nastupit će hrvatski obrtnici u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Kako su izvijestili iz HOK-a, na izložbenoj površini od 278 četvornih metara svoje će proizvode predstaviti 52 hrvatska obrtnika. Na prvom štandu, veličine 204 četvorna metra, predstavit će se izlagači s proizvodima od metala, plastike, drva i kamena. Na drugom, pak, štandu veličine 74 četvorna metra, bit će predstavljeni umjetnički obrti. HOK za svoje članove sufinancira 70 posto cijene nastupa na IHM-u.

U okviru obilježavanja "2005. - Godine tradicijskih i umjetničkih obrta", po prvi put će na HOK-ovim izložbenim prostorima zasebno biti predstavljeno šest tradicijskih i umjetničkih obrta.

Riječ je o kovačkim i kamenoklesarskim radovima, tkanju na tkalačkom stanu, obradi zlatnog nakita, izradi lutaka te izradi glinenih predmeta na lončarskom kolu.

HOK u potpunosti snosi troškove nastupa šest takvih obrta, koji će biti postavljeni u oba paviljona.

Budući da Munchenski sajam ove godine težište stavlja na inovacije, HOK će, kako su istaknuli, financirati i nastup šest inovatora (mobilni upravljački sklop, baterijski ražanj i gradele na ražnju, auto-prikolica, montažni toplinski elementi i plastična preklopna žlica).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙