FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: za sufinanciranje obrtništva 400.000 kuna

OSIJEK, 8. ožujka 2005. (Hina) - Za sufinanciranje kapitalnih ulaganjau projektima razvoja obrtništva na području Osječko-baranjske županijeove će se godine iz županijskoga proračuna izdvojiti ukupno 400.000kuna.
OSIJEK, 8. ožujka 2005. (Hina) - Za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u projektima razvoja obrtništva na području Osječko-baranjske županije ove će se godine iz županijskoga proračuna izdvojiti ukupno 400.000 kuna.

Prema podacima županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo investicijske potpore odobravat će se za obrte koji se bave proizvodnom djelatnošću, i to za dogradnju i adaptaciju radionica, nabavku strojeva, uređaja i opreme za obavljanje djelatnosti te nabavu informatičke opreme.

Potpore će se odobravati za kapitalna ulaganja čija najmanja vrijednost iznosi 5.000 kuna. Udio investicijske potpore može iznositi do 25 posto od ukupne vrijednosti investicije, a najviši iznos potpore u jednoj kalendarskoj godini može iznositi 15.000 kuna.

U Uredu za poljoprivredu i gospodarstvo napominju kako se posljednjih pet godina u toj županiji bilježi stalni rast obrtništva, pa je od 3.985 registriranih obrta u 2000. godini, taj broj na kraju prosinca prošle godine porastao na 4.932 registrirana obrta.

Najveći broj obrtnika, njih 2.176, evidentiran je na osječkom području, a prema vrsti djelatnosti najviše je uslužnih (1915), trgovačkih (1012) i proizvodnih obrta (685).

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙