FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcije Iračana i Amerikanaca oko Samarre

Irak-SADAkcije Iračana i Amerikanaca oko SamarreBAGDAD, BAGDAD, 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pripadnici američkihvojnih snaga i iračkih snaga sigurnosti u nedjelju su izveli akcije uregiji oko grada Samarre u potrazi za suradnicima terorista Abu Musabaal-Zarqawija, prenose agencije.
BAGDAD, BAGDAD, 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pripadnici američkih vojnih snaga i iračkih snaga sigurnosti u nedjelju su izveli akcije u regiji oko grada Samarre u potrazi za suradnicima terorista Abu Musaba al-Zarqawija, prenose agencije.

"Prema informacijama kojima raspolažemo Al-Zarqawi se skriva u području Samarre, a cilj ove akcije je u to se uvjeriti", rekao je za France presse dužnosnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova koji je želio ostati anoniman.

"Do sada je u zajedničkoj akciji iračkih i američkih snaga uhićeno 66 osoba za koje se sumnja da su pobunjenici, a akciju ćemo nastaviti kako bismo uhitili i šefove naoružanih skupina", rekao je za France presse neimenovani dužnosnik. Sunitski grad Samarra nalazi se oko 125 km sjeverno od Bagdada.

Grupa Jordanca Al-Zarqawija, šefa terorističke grupe Al-Qaide u Iraku, za kojim su Amerikanci raspisali tjeralicu i nagradu u iznosu od 25 milijuna dolara, preuzela je odgovornost za niz napada u Iraku u kojima su, nakon pada režima Sadama Huseina u travnju 2003. poginuli mnogi.

"Kampanja koju smo započeli, trajat će tjedan dana. Cilj nam je uhititi 250 sumnjivih osoba koje rade za sedam različitih naoružanih skupina u ovome području", rekao je pomoćnik guvernera pokrajine Salaheddine u kojoj se nalazi Samarra, general Abdallah Jabara. Sve lokalne ceste prema Samarri su zatvorene.

Njemačka novinska agencija dpa izvijestila je, pozivajući se na informacije iračke državne televizije Al-Iraqiye da je u dvotjednoj kampanji u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar koja je završila u nedjelju, u kojoj su sudjelovali i pripadnici iračkih snaga sigurnosti, američka vojska uhitila 400 osoba za koje se sumnja da su pobunjenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙