FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela isporuka plina Petrokemiji

KUTINA, 9. ožujka 2005. (Hina) - Nakon osmodnevnog zastoja u opskrbiplinom prema postrojenjima za proizvodnju mineralnih gnojiva kutinskePetrokemije d.d. danas su u dogovoru s INA-om upućene prve količineplina.
KUTINA, 9. ožujka 2005. (Hina) - Nakon osmodnevnog zastoja u opskrbi plinom prema postrojenjima za proizvodnju mineralnih gnojiva kutinske Petrokemije d.d. danas su u dogovoru s INA-om upućene prve količine plina.

Time je započeo start postrojenja za proizvodnju amonijaka, čije se prve količine s postupnim podizanjem isporuke plina do minimalnih 60.000 prostornih metara na sat, očekuju u petak poslijepodne, izvijestili su iz Petrokemije.

Potom će započeti i finalna proizvodnja gnojiva, potrebnog za nadolazeću proljetnu sjetvu.

Iz Petrokemije poručuju kako će učiniti sve da osobito domaća poljoprivreda ne osjeti dosadašnji, vremenski najveći, plinoopskrbni zastoj od gotovo 2,5 mjeseca.

Samo u troškovima, bez gubitaka proizvodnje, zastoj je stajao 120 milijuna kuna, a što je polugodišnja zarada 2.633 zaposlenih u najvećoj kutinskoj tvrtki i jedinom hrvatskom proizvođaču gnojiva.

Do kraja tjedna očekuje se sastanak sa predstavnicima Vlade i resornog ministarstva kako bi se iznašlo rješenje za probleme u poslovanju Petrokemije uzrokovane nesigurnom plinoopskrbom.

(Hina) xdpas yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙