FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer za obranu Petrokemije najavljuje radikalne akcije

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Stožer za obranu Petrokemije priopćioje da je na večerašnjem sastanku dobio bezrezervnu potporu udrugaproisteklih iz Domovinskog rata za organizaciju i najradikalnijihakcija s ciljem neodgodivog nastavka proizvodnje u Petrokemiji.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Stožer za obranu Petrokemije priopćio je da je na večerašnjem sastanku dobio bezrezervnu potporu udruga proisteklih iz Domovinskog rata za organizaciju i najradikalnijih akcija s ciljem neodgodivog nastavka proizvodnje u Petrokemiji.

U priopćenju za javnost nije precizirano o kakvim je akcijama riječ, no navodi se da je "zaključeno da vremena za Petrokemiju i Kutinu više nema i kako je krajnje vrijeme da se prestane s praksom prebacivanja svih troškova nečijeg višegodišnjeg nerada na jedan jedini gospodarski subjekt."

Kaže se kako su se nazočni suglasili "da neće mirno promatrati kako im se ugrožava osnovna ljudska prav na rad i život dostojan čovjeka".

Stožer za obranu Petrokemije ponovno se aktivirao jučer, 3. ožujka, nakon već četvrtog prekida rada Petrokemije u ovoj godini, uzrokovanog katastrofalnom situacijom u plinoopskrbnom sustavu Hrvatske.

Aktiviranje Stožera i njegove akcije poduprla je danas i Hrvatska stranka prava (HSP), koja drži da se Vlada ponaša nedogovorno i da ne čini "gotovo ništa kako bi spriječila još težu situaciju u Petrokemiji, što je nedopustivo i za svaku osudu".

Stožer je jučer objavio da zahtijeva hitan nastavak opskrbe Petrokemije plinom kako bi se izbjegle daljnje štete. Stožer, među ostalim, traži odobravanje državnog jamstva za kreditno zaduženje Petrokemije kod HBOR-a za financijsku konsolidaciju, te nalaženje dugoročnog rješenja problema u poslovanju Petrokemije.

Hrvatska naftna kompanija INA ponovno je, zbog povećane potrošnje plina u kućanstvima uzrokovane niskim temperaturama, reducirala isporuku prirodnog plina velikim potrošačima, HEP-u, te Petrokemiji, koja je zbog toga u noći s utorka na srijedu zaustavila proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙