FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA smanjila isporuku plina Petrokemiji, HEP-u i DIOKI-ju

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Iznimno niske temperature, već trećitjedna niže od minus 10 stupnjeva Celzija, utjecale su na povećanupotrošnju plina, a kako bi se izbjegle teškoće u opskrbi INA je jučersmanjila isporuku plina Petrokemiji, HEP-u i DIOKI-ju, priopćeno jedanas iz Ine.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Iznimno niske temperature, već treći tjedna niže od minus 10 stupnjeva Celzija, utjecale su na povećanu potrošnju plina, a kako bi se izbjegle teškoće u opskrbi INA je jučer smanjila isporuku plina Petrokemiji, HEP-u i DIOKI-ju, priopćeno je danas iz Ine.

Smanjena isporuka plina tim potrošačima potrajat će do zatopljenja, ističu iz Ine.

U priopćenju Inine Službe za informiranje i odnose s javnošću navodi se da je u samo jednom danu potrošnja prirodnog plina u Hrvatskoj porasla sa 500.000 na 606.000 prostornih metara na sat. Rast potrošnje od preko 100.000 kubika zabilježio je sektor široke potrošnje (kućanstva) i mala industrija.

Da bi se izbjegle teškoće u opskrbi prirodnim plinom, INA je jučer, 7. veljače, smanjila isporuku plina Petrokemiji, HEP-u, DIOKI-ju i to na minimalne količine koje predviđaju potpisani ugovori, ističu iz Ine.

Objašnjavaju pritom da domaća plinska polja i podzemno skladište Okoli rade punim kapacitetom, a nešto je reduciran uvoz ruskog plina.

Domaća plinska polja u Panonu rade punim kapacitetom i svakog sata u transportni sustav isporučuju 150.000 prostornih metara, iz jadranskog podmorja, s polja Ivana i Marica, dobiva se 50.000 kubika na sat, a punim kapacitetom radi i podzemno skladište plina Okoli iz iz kojeg svakog sata do potrošača stiže 200.000 kubika.

Uvoz ruskog plina sve do 7. veljače bio je na razini 120.000 prostornih metara, ali je zbog nestašice plina u većini europskih zemalja, reduciran za 15.000 kubika.

Iz svih spomenutih izvora potrošačima je na raspolaganju oko 520.000 prostornih metara, a kada se tomu dodaj još oko 100.000 kubika iz akumulacije u plinovodu, dostignuta je gornja granica raspoloživih količina, navode iz Ine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙