FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar gospodarstva primio iranskoga ministra cesta

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Između Hrvatske i Irana postojiodlična suradnja koju treba nastaviti, a nužno je i obostrano boljeupoznavanje s gospodarskim mogućnostima, zaključili su u ponedjeljak uZagrebu hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić i iranskiministar cesta Mohamadom Rahmatijem, priopćeno je iz ministarstvagospodarstva RH.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Između Hrvatske i Irana postoji odlična suradnja koju treba nastaviti, a nužno je i obostrano bolje upoznavanje s gospodarskim mogućnostima, zaključili su u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić i iranski ministar cesta Mohamadom Rahmatijem, priopćeno je iz ministarstva gospodarstva RH.

Hrvatski ministar gospodarstva, rada i poduzetništva sastao se s ministrom cesta i prijevoza Irana koji je u Hrvatskoj u pratnji predsjednika Mohamada Hatamija.

Vukelić je upoznao Rahmatija s aktivnostima ministarstva gospodarstva i prezentirao mu gospodarske prioritete hrvatske vlade, kaže se u priopćenju. Rekao je da je Hrvatska stvorila pogodniju klimu za strana ulaganja i poslovne partnere koji dolaze ulagati u Hrvatsku, a stvoreni su i uvjeti za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te razvoj industrije i proizvodnje.

Upravo u tim sektorima postoji odlična suradnja među dvjema državama i nju treba nastaviti. Kao jednu od mogućnosti za suradnju Vukelić je spomenuo i riječku luku koja bi služila za dolazak iranske robe u ovaj dio regije, kaže se u priopćenju.

Iranski ministar Rahmati ukratko je predstavio gospodarstvo Irana i istaknuo potrebu obostranog boljeg upoznavanja s gospodarskim mogućnostima kako bi i na taj način Hrvatska i Iran mogle poboljšati suradnju. Iran je veliko tržište, rekao je, a zadnjih godina ima i veliku stopu industrijskog rasta.

"U tom pogledu Hrvatska je jako interesantna jer ima dobru podlogu za izgradnju brodova i željeznica", rekao je Rahmati. Kao jedan od načina boljeg informiranja o gospodarskim prilikama, istaknuo je gospodarske sajmove. Ministar Rahmati je pozvao Vukelića da posjeti Iran sa delegacijom gospodarstvenika, kaže se u priopćenju. i dodaje kako je robna razmjena između Hrvatske i Irana u 2004. godini iznosila tek 6,8 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙