FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran ne odustaje od nuklearnog programa

TEHERAN, 1. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u utorak objavio dane odustaje od razvoja nuklearnog programa usprkos primamljivimponudama za gospodarske i političke ustupke ako zamrzne nuklearneaktivnosti.
TEHERAN, 1. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u utorak objavio da ne odustaje od razvoja nuklearnog programa usprkos primamljivim ponudama za gospodarske i političke ustupke ako zamrzne nuklearne aktivnosti.

Ministar vanjskih poslova Kamal Harazi ponovio je da će se nuklearni program koristiti u isključivo miroljubive svrhe, dakle za proizvodnju električne energije, a ne za proizvodnju bombi, kao što to tvrdi Washington.

"Legitimno pravo Irana da posjeduje i koristi nuklearnu tehnologiju ne može se zamijeniti ni za kakve ustupke", bio je izričit Harazi čije riječi prenosi agencija IRNA.

Europska unija, predvođena Velikom Britanijom, Njemačkom i Francuskom, pokušava Iran privoljeti na barem privremeno zamrzavanje nuklearnog programa u zamjenu za političke i posebice gospodarske poticaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙