FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić izrazio sućut Khatamiju

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić uputio je u utorak brzojav sućuti iranskom predsjednikuMohammadu Khatamiju u povodu potresa koji je pogodio Iran a u kojem ježivot izgubilo najmanje 400 osoba.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je u utorak brzojav sućuti iranskom predsjedniku Mohammadu Khatamiju u povodu potresa koji je pogodio Iran a u kojem je život izgubilo najmanje 400 osoba.

Predsjednik Mesić uputio je izraze sućuti u svoje osobno ime i u ime građana Republike Hrvatske, a u povodu brojnih ljudskih žrtava koje je prouzročio potres u Iranu, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Snažan potres jakosti 6,4 stupnja po Richterovoj ljestvici pogodio je u utorak ujutro jugoistočni Iran pri čemu je poginulo najmanje 400 osoba, ozlijeđeno je više od 1.000, a neka su sela potpuno uništena.

Središte potresa bilo je kod grada Zaranda, 700 km jugoistočno od Teherana i 250 km od Bama, grada što ga je prije nešto više od godinu dana također pogodio katastrofalan potres, u kojemu je tada poginulo 31.000 stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙