FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova u Saboru

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Zamjenik iranskog ministra vanjskihposlova Mortez Sarmadi posjetio je u četvrtak Hrvatski sabor irazgovarao s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom saborskog Odbora zavanjsku politiku, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Mortez Sarmadi posjetio je u četvrtak Hrvatski sabor i razgovarao s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Kako je priopćeno, Sarmadi je ocijenio kako će posjet iranskog predsjednika Mohamada Hatamija Hrvatskoj, koji se očekuje početkom ožujka, pridonijeti daljnjem razvitku prijateljskih odnosa između dviju zemalja.

Sarmadi je sugovornike upoznao s iranskim nuklearnim programom, koji, kako je naglasio, nema vojni karakter već služi isključivo mirnodopskim svrhama, navodi se u priopćenju.

Prema priopćenju, Jandroković je iranskom gostu govorio o političkim ciljevima Hrvatske i naporima koje ulaže za ulazak u Europsku uniju i NATO.

Upitan o budućnosti Kosova, Jandroković je odgovorio da Hrvatska podupire rješenje koje će jamčiti zaštitu ljudskih i manjinskih prava, te mir i stabilnost.

Sarmadi i Jandroković podržali su na kraju razgovora potrebu za daljnjom parlamentarnom suradnjom Hrvatske i Irana, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙