FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opće raspoloženje na deviznim tržištima protiv kupovine dolara

LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečajem američke valute nasvjetskim deviznim tržištima trguje se u ponedjeljak u vrlo uskomrasponu, nakon što je krajem prošloga tjedna objavljen podatak oameričkoj zaposlenosti ponešto spustio njegovu vrijednost.
LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečajem američke valute na svjetskim deviznim tržištima trguje se u ponedjeljak u vrlo uskom rasponu, nakon što je krajem prošloga tjedna objavljen podatak o američkoj zaposlenosti ponešto spustio njegovu vrijednost.

Tako se eurom do podneva trgovalo po 1,3218 dolara. Tečaj dolara blago je oslabio i prema jenu, na 104,9 jena. U odnosu na britansku funtu stoji 1,9189 dolara.

Pozorno praćen pokazatelj američke zaposlenosti u petak je pokazao da je u veljači u najvećem svjetskom gospodarstvu generirano 262.000 novih radnih mjesta. No, njegova objava bila je popraćena i porastom nezaposlenosti, pa analitičari smatraju da gospodarski faktori u SAD-u nisu dovoljno snažni kako bi nadomjestili strukturalne probleme koji pogađaju dolar.

"Tržište je očekivalo snažnije brojke o zaposlenosti. Opće raspoloženje okreće se protiv dolara. Strukturalna pitanja ponovno se vraćaju u fokus. Uviđamo da ciklični faktori koji podržavaju tečaj dolara i očekivanja ubrzanog rasta kamatnih stopa započinju blijedjeti", kazao je Ian Stannard, valutni strateg pri BNP Paribasu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙