FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 6. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat.

SPLIT/RIJEKA - Potraga za dvojicom ribara, koji su još u srijedu koćom "Stari" isplovili iz Trogira prema 50-ak milja udaljenom otočiću Svecu, prekinuta je oko 15,30 sati zbog lošeg vremena, doznaje se od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. Sutra ujutro sastat će se koordinacija svih služba koje sudjeluju u potrazi i dogovoriti se o daljnjim akcijama, kažu u Nacionalnoj središnjici. Današnja potraga počela je jutros u 7 sati. Pregledano je predviđeno područje, no potraga nije dala rezultata, osim što su iz mora izvučeni drvena paleta i pojas za spašavanje, za koje se ne može reći jesu li s nestale ribarice.

VIROVITICA - Proizvođači duhana Virovitičko-podravske županije danas su na godišnjoj skupštini Udruge proizvođača duhana "Krupan list" iz Virovitice odlučili da će u srijedu ispred sjedišta Županije održati prosvjed sa zahtjevom da im se isplati poticaj za prošlu godinu i da im se on ove godine poveća. Predsjednik Udruge Željko Aragović istaknuo je da im država duguje 60 milijuna kuna, koje je trebala isplatiti do 28. veljače. Osim toga, rekao je, proizvođači duhana ostali su i bez razlike poticaja od 8,7 milijuna kuna. "Prosječno smo dobili 4,7 kuna po kilogramu duhana pa smo tražili da nam se poticaj obračuna po zakonom utvrđenom prosjeku od pet kuna", objasnio je. Osim toga, proizvođači duhana zatražit će da im se poticaj poveća na 6,5 kuna po kilogramu, to jest na 89 milijuna kuna na godinu umjesto sadašnjih 60 milijuna.

VUKOVAR - Članovi Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Vukovara predložili su Vladi da razriješi sadašnjeg predsjednika tog fonda Željka Ticu, potvrdio je danas Hini član tog odbora, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer. Prema Šaferovim riječima, razrješenje Željka Tice zatraženo je na sjednici održanoj u petak u Zagrebu s obrazloženjem da Fond sporo realizira projekte u Vukovaru te zbog njegove neučinkovite uprave. Nikola Šafer također je rekao da Upravni odbor nije predložio osobu koja bi, ako Vlada prihvati razrješenje, došla na tu dužnost.

OSIJEK - U Osijeku je večeras zatvoren 12. osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane na kojem se u protekla četiri dana na oko 5000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog prostora predstavilo 150 izlagača iz zemlje i inozemstva. Prema riječima direktorice Osječkoga sajma Nade Maglajić, ove je godine na Osječkome proljetnom sajmu sudjelovalo oko 30 posto izlagača više nego prošle. U sklopu Sajma u Bizovačkim Toplicama održani su Dani meda u Hrvatskoj.

VINKOVCI - Uprava za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH utvrdila je da orgulje u vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona, u posjedu župnog ureda, imaju svojstvo kulturnoga dobra, te da predstavljaju zaštićeno kulturno dobro, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA). Mehaničke oruglje - s 18 registara, dva manuala i pedalom s pozitivom u korskoj ogradi i zasebnim sviraonikom - povijesni su instrument te vrijedno umjetničko ostvarenje Franza Vogta iz Pečuha. Građene su oko 1850. godine, a prepravljane su godina 1926. i 1959. No, kako se navodi u rješenju Uprave za zaštitu kulturne baštine, pažljivo su čuvane i njegovane, te danas posjeduju odličnu zvučnost, dobro prilagođenu crkvenom prostoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙