FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrov: Sirija se "oprezno" treba povući iz Libanona

LONDON, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sirija bi trebala povući svojevojnike iz Libanona, ali taj korak mora biti učinjen na oprezan način,izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuuza BBC.
LONDON, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sirija bi trebala povući svoje vojnike iz Libanona, ali taj korak mora biti učinjen na oprezan način, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za BBC.

"To se od Sirije traži tom rezolucijom i Sirija bi se morala povući", kazao je Lavrov, aludirajući na rezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti UN-a.

"Ali moramo svi biti sigurni da to povlačenje neće poremetiti vrlo krhku ravnotežu koju još imamo u Libanonu", dodao je ruski ministar.

"Etnički i vjerski, organizacija vlasti (u Libanonu) je vrlo komplicirana i ne smijemo poremetiti tu ravnotežu", istaknuo je.

Ove izjave dolaze nakon što je američki predsjednik George W. Bush u srijedu pojačao pritisak na Siriju, pozivajući Damask da povuče svoje vojnike iz Libanona što bi trebalo omogućiti postavljanje demokratske vlade u toj zemlji.

Bush je istaknuo da se u tom pitanju u potpunosti slažu i SAD i Europa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙