FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael istaknuo nove uvjete za pregovore sa Sirijom

JERUZALEM, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon u utorak je istaknuo nove uvjete za bilo kakve pregovore saSirijom, ustvrdivši kako Damask najprije mora povući svoje vojnike izLibanona, u skladu s rezolucijom Ujedinjenih naroda.
JERUZALEM, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon u utorak je istaknuo nove uvjete za bilo kakve pregovore sa Sirijom, ustvrdivši kako Damask najprije mora povući svoje vojnike iz Libanona, u skladu s rezolucijom Ujedinjenih naroda.

Izrael je dosad govorio kako Sirija samo treba prestati podupirati palestinske militantne skupine koje imaju urede u Damasku da bi se pregovori, prekinuti 2000., mogli nastaviti.

Sirija, koja želi povratak Golanske visoravni, koja je pod izraelskom okupacijom, nedavno je pozvala na obnovu pregovora.

"Sirija mora sa svojeg teritorija protjerati stožere terorističkih organizacija", izjavio je Sharon na konferenciji za novinare u Jeruzalemu.

"Sirija mora Libanonskoj vojsci omogućiti raspoređivanje snaga duž granice s Izraelom, protjerati iz Libanona Iransku revolucionarnu gardu i okončati svoju okupaciju te zemlje u skladu s Rezolucijom 1559 Vijeća sigurnosti. Sirija te korake mora poduzeti prije ngo što se pregovori mogu obnoviti", ustvrdio je Sharon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙