FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na suđenju za Ovčaru svjedoci brane četrnaestooptuženog

BEOGRAD,11. veljače 2005.(Hina) - Pred Specijalnim sudom za ratnezločine u Beogradu u petak, u procesu optuženima za zločin na Ovčari,svjedoci su nastojali dati alibi četrnaestooptuženom SlobodanuKatiću, nekadašnjem pripadniku paravojne postrojbe "Leva Supoderica".
BEOGRAD,11. veljače 2005.(Hina) - Pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu u petak, u procesu optuženima za zločin na Ovčari, svjedoci su nastojali dati alibi četrnaestooptuženom Slobodanu Katiću, nekadašnjem pripadniku paravojne postrojbe "Leva Supoderica".

Dvojica svjedoka iz Zemuna, Đorđe Veličković i Živko Najić u svojim su svjedočenjima tvrdili da je optuženi Katić u vrijeme zločina na Ovčari bio u Zemunu, a ne u Vukovaru.

Veličković, vlasnik restorana "Ribić" u Zemunu, kazao je da je optuženik Katić došao u restoran 20. studenoga 1991. godine, te da su pili cijele te noći, a da je Katić ostao kod njega i na "slavskom ručku" idućega dana, 21. studenoga.

Frizer i ugostitelj iz Zemuna Živko Najić, koji je 1991. godine imao 16 godina, tvrdio je da je siguran da je 19. studenoga zajedno s optuženim Katićem gledao na televiziji "oslobođenje Vukovara", te da je Katić u Zemunu ostao do 22. studenoga i tek se toga dana poslijepodne vratio u Vukovar.

"Čudno je da se vi tako dobro sjećate tih datuma, tu smo saslušali 50-60 ljudi koji se ne sjećaju kojeg je točno datuma pao Vukovar, a vi se iako ste tad bili šesnaestogodišnjak tako dobro sjećate", primijetio je predsjednik sudskog vijeća, sudac Vesko Krstajić, dodajući da ni sam optuženi Katić nije u postupku spominjao da je tih dana bio u Zemunu.

Suđenje je potom prekinuto, a nastavak je zakazan za 21. ožujka, kad bi trebali biti saslušani svjedoci fotoreporter Tomislav Peternek i novinar Branislav Preljić, koji su izvještavali iz Vukovara u studenom 1991. godine. Suđenje će trajati do 25. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙