FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BSA: u 14 turističkih agencija nelagalni softver

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Udruga proizvođača računalnogsoftvera Business Software Alliance (BSA) izvijestila je danas da jetijekom 2003. i 2004. Državni inspektorat proveo nadzor nadzakonitošću korištenja računalnih programa u ukupno 42 turističkeagencije u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu za koje sesumnjalo da koriste nelicencirane kopije softvera.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Udruga proizvođača računalnog softvera Business Software Alliance (BSA) izvijestila je danas da je tijekom 2003. i 2004. Državni inspektorat proveo nadzor nad zakonitošću korištenja računalnih programa u ukupno 42 turističke agencije u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu za koje se sumnjalo da koriste nelicencirane kopije softvera.

Iz BSA kažu da je u tom nadzoru utvrđeno da je u protekle dvije godine ukupno 14 turističkih agencija koristilo računalne programe članova BSA, kao i drugih proizvođača softvera, bez valjane licence.

Tijekom 2003. utvrđteno je da je 10 od 22 turističke agencije u kojima je bio proveden inspekcijski nadzor koristilo u svom poslovanju nelicencirani softver. No, lani samo 4 od 20 turističkih agencija u kojima je proveden nadzor nije imalo valjane licence.

Napori nadležnih tijela usmjereni na provođenje zaštite prava intelektualnog vlasništva, posebno zaštite autorskog prava na računalnim programima, odražavaju se i u smanjenju stope softverskog piratstva u Hrvatskoj, što pokazuju i rezultati nadzora provedenog od strane Državnog inspektorata, kaže se u priopćenju BSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙