FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP Hrvatska: Porast prihoda

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Informatička tvrtka HP Hrvatska uprvom financijskom kvartalu 2005. (koji je završio krajem siječnja)ostvarila je 28 milijuna dolara ukupnih prihoda, što predstavlja 1,3promila ukupnih prihoda HP-a koji su u istom razdoblju iznosili 21,5milijardi američkih dolara.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Informatička tvrtka HP Hrvatska u prvom financijskom kvartalu 2005. (koji je završio krajem siječnja) ostvarila je 28 milijuna dolara ukupnih prihoda, što predstavlja 1,3 promila ukupnih prihoda HP-a koji su u istom razdoblju iznosili 21,5 milijardi američkih dolara.

Predstavljajući danas nova prijenosna računala, pisače te financijske rezultate, direktor tvrtke Alojzije Jukić je ustvrdio da je HP Hrvatska ostvarila 18 postotni rast u svim segmentima poslovanja, što je značajno brži rasta od ukupnog rasta HP-a. Dodao je da su u IT uslugama ostvarili promet od sedam milijuna dolara ili 25 posto više nego 2003.

Od ukupnog prometa, na poslovanje s državom otpada od pet do šest posto prihoda, kazao je Jukić.

Prijenosnih računala su prodali oko 11 tisuća, a dlanovnika između dvije i dvije i pol tisuće, kazano je. U segmentu dlanovnika HP Hrvatska procjenjuje da drže između 60 i 70 posto tržišta.

Prema podacima analitičke kuće IDC, HP je u Hrvatskoj na prvom mjestu u isporuci računala poslužitelja, sa 40 posto tržišnog udjela, a na tržištu prijenosnih računala drže 31 posto udjela, kazao je Jukić.

Izdvojio je ugovor sa Ericssonom Nikolom Teslom oko cjelovitog infrastrukturnog rješenja za upravljanje ispisom, te ugovor sa Finom, koji je Jukić označio dosad najvećim ugovorom o operativnom leasingu informatičke opreme u Hrvatskoj.

HP Hrvatska uvodi dva velika Superdome poslužitelja u Inu, a tvrtka sudjeluje i u projektu One stop shop, kazao je Jukić.

Predstavljen je i spot za reklamnu kampanju novog modela prijenosnika sa putnom baterijom koji je prvi put rađen u Hrvatskoj, a koji će se prikazivati u 22 zemlje EMEA regije i u Zapadnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙