FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tehnološki noviteti najvažniji za opstanak na tržištu

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Mnoge bi kompanije zbog nedostatkainovativnosti mogle izgubiti konkurentan položaj na tržištu, a gotovo60 posto anketiranih menadžera izdvojilo je tehnološke novitete kaonajvažniju pokretačku snagu globalnoga tržišta u sljedeće tri godine,pokazali su to rezultati Economist Intelligence Unit-a nakonispitivanja 500 čelnika raznih svjetskih kompanija.
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Mnoge bi kompanije zbog nedostatka inovativnosti mogle izgubiti konkurentan položaj na tržištu, a gotovo 60 posto anketiranih menadžera izdvojilo je tehnološke novitete kao najvažniju pokretačku snagu globalnoga tržišta u sljedeće tri godine, pokazali su to rezultati Economist Intelligence Unit-a nakon ispitivanja 500 čelnika raznih svjetskih kompanija.

Globalna informatička tvrtka Oracle, ko-sponzor izvješća, objavila je najnovije izvješće te Economistove tvrtke za istraživanja o čimbenicima koji utječu na ostvarenje korporacijskih planova pod naslovom "Kratka anketa među menadžerima svjetskih kompanija" (CEO Briefing).

Nedostatak inovacija izdvojen je među prva tri rizična čimbenika koji bi u sljedeće tri godine svaku tvrtku mogli koštati konkurentnog položaja na tržištu.

Ispitani su menadžeri izrazili priličnu dozu optimizma glede globalnih poslovnih perspektiva, ali su i naglasili da će ključ tržišnog opstanka na izrazito konkurentnom tržištu 2005. biti inovativnost, zadovoljstvo klijenata, dobar odnos cijene i kvalitete te usvajanje novih tehnologija u poslovanju.

Gotovo je 60 posto menadžera izdvojilo tehnološki napredak kao najvažniju pokretačku snagu promjena na svjetskome tržištu u sljedeće tri godine. Više od 62 posto na pitanje o najvećim izazovima pred kompanijama kojima upravljaju odgovorilo je spominjanjem "sve većeg pritiska konkurencije".

Dvije trećine ispitanika utjecaj je informatičke infrastrukture na konkurentnost nacionalnoga gospodarstva ocijenilo srednje jakim do jakim. Trećina je ispitanih, pak, izdvojila "nedostatak inovativnosti" među prva tri čimbenika koji bi u sljedeće tri godine mogli dovesti u opasnost kompanije kojima upravljaju.

Više od 75 posto ispitanika najperspektivnijima je ocijenilo zdravstvenu, farmaceutsku i biotehnološku industriju, a oko 49 posto je na vrh ljestvice po brzini rasta smjestilo telekomunikacijsku, softversku i računalnu industriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙