FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici FVO-a i DG SANCO-a u Hrvatskoj

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - U Hrvatskoj će od 7. do 11. ožujkaboraviti četiri predstavnika Ureda za hranu i veterinarstvo (FVO),Opće Uprave Europske komisije za zdravlje i zaštitu potrošača (DGSANCO), s ciljem uvida u planove hrvatskih nadležnih tijela u vezi sapripremama za pristupanje Europskoj uniji tijekom sljedećih nekolikogodina, kao i procjeni trenutne situacije glede napretka provedbe tihplanova.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - U Hrvatskoj će od 7. do 11. ožujka boraviti četiri predstavnika Ureda za hranu i veterinarstvo (FVO), Opće Uprave Europske komisije za zdravlje i zaštitu potrošača (DG SANCO), s ciljem uvida u planove hrvatskih nadležnih tijela u vezi sa pripremama za pristupanje Europskoj uniji tijekom sljedećih nekoliko godina, kao i procjeni trenutne situacije glede napretka provedbe tih planova.

Informacije prikupljene tijekom misije pomoći će FVO-u da razvije sveukupni profil zemlje za Hrvatsku, a poslužiti će kao osnova za buduće FVO misije (još šest tijekom ove godine) te kao pozadina za pregovore Europske komisije i hrvatskih nadležnih tijela o uvjetima njezinog pristupanja EU, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

EK će obaviti opći pregled strukture, organizacije i djelovanja središnjih, regionalnih i lokalnih nadležnih tijela u Hrvatskoj odgovornih za kontrolu sustava zdravstvene i higijenske ispravnosti prehrambenih proizvoda, zdravlja i dobrobiti životinja te zdravlja bilja.

Predstavnici misije obići će sve nadležne institucije i tijela koja su podvrgnuta nadzoru dosada postignutih uskladbi sa zakonodavstvom i praksom EU. Riječ je o Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatskoj agenciji za hranu, Hrvatskom veterinarskom institutu, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Institutu za medicinska istraživanja, Zavodu za zaštitu bilja u poljoprivredi i šumarstvu, Zavodu za sjemenarstvo i rasadničarstvo te Upravi za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede.

Potkraj idućeg tjedna, u petak, kako je najavljeno, tim FVO-a prezentirat će svoje početne nalaze/zaključke s naglaskom na detalje koje treba još učiniti, doraditi, izmjeniti i sl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙