FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo poljoprivrede zatečeno poskupljenjem plavog dizela

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstvai vodnog gospodarstva priopćilo je danas da je zatečeno enormnovisokim poskupljenjem plavog dizela - za 7,8 posto, poglavito uzme lise u obzir da je ono nastupilo pred najznačajnije proljetnepoljoprivredne radove.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva priopćilo je danas da je zatečeno enormno visokim poskupljenjem plavog dizela - za 7,8 posto, poglavito uzme li se u obzir da je ono nastupilo pred najznačajnije proljetne poljoprivredne radove.

Ministarstvo će, kako se navodi u priopćenju, zatražiti preispitivanje načina formiranja cijena naftnih derivata s naglaskom na plavi dizel.

Uz izraze žaljenja zbog visokog poskupljenja, Ministarstvo poljoprivrede je zainteresirane za dodatna objašnjenja i negodovanja uputilo na Inu.

Ina je jučer izvijestila o poskupljenju cijena dizelskih goriva, poskupljenju dizela i eurodizela za 4,5, odnosno 4,7 posto, dok su plavi dizel i lož ulje poskupili za 7,8 posto.

Tako se plavi dizel od danas prodaje po cijeni od 3,73 kune po litri, što je 27 lipa više od dosadašnjih 3,46 kuna.

Od početka ove godine plavi je dizel pak poskupio za 11 posto, ili za 37 lipa.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković već je početkom veljače razgovarao s čelnicima Ine o problemima formiranja cijene plavog dizela, a nakon poskupljenja tog derivata sredinom siječnja.

Tada je dogovoreno da će INA prije formiranja i prije objavljivanja svojih maloprodajnih cijena o cijeni plavog dizela izvijestiti resorno Ministarstvo poljoprivrede, te istaknuto da promjene u formuli neće biti, odnosno da će se cijena i tog derivata, kao i svih ostalih, i dalje ovisiti o kretanjima cijena derivata na mediteranskom tržištu, te kretanju tečaja dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙