FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak o osnivanju hrvatsko-kanadske tvrtke za proizvodnju i preradu soje

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - U Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva danas je održan radni sastanak radiosnivanja zajedničke hrvatsko-kanadske tvrtke za proizvodnju i preradusoje.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva danas je održan radni sastanak radi osnivanja zajedničke hrvatsko-kanadske tvrtke za proizvodnju i preradu soje.

Ideja za osnivanje ove tvrtke, kako je rečeno, potekla je od zadruge Hrvatska gruda, koja bi bila jedan od osnivača, dok je kanadski partner tvrtka Prograin.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu proizvodnje i prerade soje na području Bjelovarsko-bilogorske županije, prema kojem bi se u naredne četiri godine soja proizvodila na površinama od 16.000 hektara.

Spomenuti projekt, istaknuli su predstavnici Hrvatske grude, značajan je budući zapošljava hrvatske branitelje.

Gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić istaknula je kako će lokalna samouprava projekt poduprijeti na načina da će osigurati prostor i tehničke usluge. Dodala je i kako je projekt značajan budući se u njemu objedinjuju dva strateška cilja, a to je razvoj ekološke poljoprivrede te zapošljavanje hrvatskih branitelja

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙