FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak s predstavnicima njemačke drvne industrije

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra poljoprivredeIvica Grbac sudjeluje na hrvatsko-njemačkom sastanku eksperata zakvalitetu namještaja koji se u njemačkom gradu Taufkirchenu održavadanas i sutra, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstvai vodnog gospodarstva.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Grbac sudjeluje na hrvatsko-njemačkom sastanku eksperata za kvalitetu namještaja koji se u njemačkom gradu Taufkirchenu održava danas i sutra, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Sastanak se održava u organizaciji "Inovawooda", krovne organizacije za područje šumarstva i drvne industrije u Europi.

Dvodnevni sastanak prilika je i da se predstavnike njemačke drvne industrije upozna s najnovijim kretanjima u drvnoj industriji i kontroli kvalitete u Hrvatskoj.

Tako će Grbac, između ostaloga, govoriti o kvaliteti namještaja u Hrvatskoj, a predstavit će i rad Šumarskog fakulteta u Zagrebu, kao kontrolne institucije za kvalitetu namještaja.

Također, prisutne će izvjestiti o budućim koracima hrvatske Vlade i Ministarstva poljoprivrede u uspostavi europskih normi kvalitete drva i namještaja.

Hrvatska u procesu pridruživanja EU i uspostavi regulative koja će zadovoljiti europske standarde kvalitete kroz svoje strateške dokumente, kao jednu od značajnih preduvjeta za razvoj sektora, navodi i uspostavu suvremenog sustava kontrole kvalitete.

Najznačajniji su drvoprerađivači u Hrvatskoj, kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, zbog načina uzgoja šuma i zadovoljavanja strogih ekoloških, gospodarskih i socijalnih kriterija u preradi drva, dobili FSC certifikat koji drvoprerađivačima otvara put na europsko tržište. Uz dizajn, kvaliteta proizvoda je najvažniji faktor koji otvara vrata europskog tržišta, napominju u Ministarstvu poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙