FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Čobanković u Francuskoj

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo predvođenoministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva PetromČobankovićem boravit će od 24. do 27. veljače u Francuskoj, kamo jeotputovalo na poziv francuskog ministra poljoprivrede DominiqueaBussereaua.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo predvođeno ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem boravit će od 24. do 27. veljače u Francuskoj, kamo je otputovalo na poziv francuskog ministra poljoprivrede Dominiquea Bussereaua.

Kako su izvjestili iz Ministarstva poljoprivrede, predstavnici dviju zemalja razgovarat će o međusobnoj suradnji na području poljoprivrede, posebice stoga što Francuska dvije godine za redom tehničkom pomoći sudjeluje u unapređenju vinarskog sektora u Hrvatskoj i uspostavi Agencije za plaćanje.

U razdoblju prilagodbe poljoprivrednog sektora Europskoj uniji uspostava Agencije za plaćanje po uzoru na one u EU, a preko nje i provođenje europske financijske procedure, predstavlja osnovu da bi Hrvatska uopće mogla primati financijska sredstva EU.

Tehnička pak pomoć u usklađivanju legislative u vinarskom sektoru sa zahtjevima EU uz provedbu Operativnog programa trajnih nasada značajna je u smislu učinkovitog usmjeravanja poljoprivrednog sektora prema konkurentnom gospodarstvu, rastu proizvodnje i smanjenju nezaposlenosti, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Tijekom boravka u Francuskoj ministar Čobanković prisustvovat će otvorenju 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede (Salon International de l'Agriculture, SIA) u Parizu, koji traje od 26. veljače do 6. ožujka, a koji će otvoriti francuski predsjednik Jaques Chirac.

Tom prilokom Čobanković će posjetiti i štand Hrvatske gospodarske komore na kojem će se po prvi put predstaviti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi Republike Hrvatske.

Osim toga, hrvatska će delegacija posjetiti i Međunarodnu organizaciju za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV), čije je sjedište u Parizu. OIV se bavi zaštitom podrijetla vina, čistoćom i autentičnošću vina, promicanjem zakonodavstva, ujednačavanjem analitičkih metoda i zaštitom potrošača. Broji 47 zemalja članica, koje raspolažu s preko 95 posto ukupne svjetske vinogradarske proizvodnje i potrošnje. Hrvatska je članica ove organizacije od 2001. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙