FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: Vlada ostaje bez obzira na rezultate regionalnih izbora

RIM, 4. ožujka 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconinajavio je kako se neće izravno uključivati u predizbornu kampanju zaregionalne izbore i kako će, bez obzira na rezultate, njegova vladadesnog centra ostati nepromijenjena, prenosi u petak list "Corrieredella Sera".
RIM, 4. ožujka 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je kako se neće izravno uključivati u predizbornu kampanju za regionalne izbore i kako će, bez obzira na rezultate, njegova vlada desnog centra ostati nepromijenjena, prenosi u petak list "Corriere della Sera".

"Vlada neće biti promijenjena bez obzira na rezultate regionalnih izbora. Ja neću ulaziti u predizbornu kampanju. Izabran sam da budem na čelu vlade do konca mandata Parlamenta i ostajem neprikosnoveni čelnik desnog centra", rekao je Berlusconi, koji dodaje kako ipak drži da će i na regionalnim izborima pobijediti Kuća sloboda, kako se naziva koalicija desnog centra kojoj je na čelu.

Za obnovu vlasti u 14 od 20 talijanskih regija izbori će se održati 3. i 4. travnja, a prema ispitivanjima raspoloženja javnosti u mnogima bi mogao pobijediti lijevi centar.

Otkako je u Italiji od 2001. na vlasti desni centar, na svim dosadašnjim lokalnim izborima pobjeđivao je lijevi centar. Tako bi se moglo dogoditi i da većinu regija na ovim izborima preuzme lijevi centar, kojemu je na čelu bivši predsjednik Europske komisije Romano Prodi.

Talijanski parlamentarni izbori će se održati u proljeće 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙