FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Nova koalicija lijevog centra - Unija

RIM, 11. veljače 2005. (Hina/AR) - Nova koalicija stranaka talijanskoglijevog centra zvat će se Unija (Unione), a predstavit će se po prviput na predstojećim regionalnim izborima u travnju ove godine te potomna parlamentarnim izborima u proljeće 2006. godine.
RIM, 11. veljače 2005. (Hina/AR) - Nova koalicija stranaka talijanskog lijevog centra zvat će se Unija (Unione), a predstavit će se po prvi put na predstojećim regionalnim izborima u travnju ove godine te potom na parlamentarnim izborima u proljeće 2006. godine.

Čelnik koalicije i bivši predsjednik Europske komisije Romano Prodi predstavio je njezino ime i znak objasnivši u listu Corriere della Serra od petka da je ime Unija izabrano jer se "zemlja nalazi u teškoćama, umorna je i podijeljena napetostima pa je potrebna snaga koja će je ponovno ujediniti".

Otklonjene su tako polemike oko novog imena koalicije lijevog centra, koja će uskoro predstaviti i kandidate za predsjednike regije, u kojima će se izbori održati 3. i 4. travnja. U 14 od 20 talijanskih regija održat će se izbori koji će pokazati i raspoloženje talijanske javnosti prema dosadašnjem djelovanju ne samo regionalnih vijeća, već i vlade u Rimu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙