FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak kampanje za demilitarizaciju BIH

BANJA LUKA, 27. veljače 2005. (Hina) - Najbrojnija oporbena stranka uParlamentu Republike Srpske, Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD)najavio je u nedjelju na konferenciji za novinare nastavak javnekampanje za demilitarizaciju BiH.
BANJA LUKA, 27. veljače 2005. (Hina) - Najbrojnija oporbena stranka u Parlamentu Republike Srpske, Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD) najavio je u nedjelju na konferenciji za novinare nastavak javne kampanje za demilitarizaciju BiH.

Ova je stranka podsjetila da je njezinu zamisao prošle godine svojim potpisima poduprlo 36 tisuća građana RS i BiH.

"S obzirom da se najavljuje druga faza reforme obrane u BiH, SNSD nastavlja s kampanjom za demilitarizaciju BiH, a ako ona nije moguća, pristat ćemo na ukidanje regrutacije i služenje vojne obveza i uvođenje male profesionalne vojske koja će se popunjavati isključivo dragovoljno", izjavio je danas član Glavnog i Izvršnog odbora SNSD Nikola Špirić.

Kampanja će, kazao je Špirić, trajati sve dok se ne donesu zakoni o profesionalnoj vojsci u BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je u nedjelju da politički predstavnici ove Stranke (kada se bude razmatrala reforma obrane) neće glasovati za drukčije rješenje niti na jednoj razini vlasti BiH, odnosno - kako je naglasio "odbit će svaku verziju zakona koja podrazumijeva vojnu obvezu".

Dodik je danas pozvao javnost RS i BiH, kao i nevladinim organizacijama, da daju potporu SNSD u ovoj kampanji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙