FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo potvrdilo da je primilo dokumentaciju u vezi medicinski potpomognute oplodnje

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo jedanas da je od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi primilodokumentaciju o inspekcijskom nadzoru zakonitosti rada tri ustanove ukojima se obavlja medicinski potpomognuta oplodnja, koji su nastavakinspekcijskog nadzora iz 2003. godine.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo je danas da je od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi primilo dokumentaciju o inspekcijskom nadzoru zakonitosti rada tri ustanove u kojima se obavlja medicinski potpomognuta oplodnja, koji su nastavak inspekcijskog nadzora iz 2003. godine.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nastavit će utvrđivanje činjenica o mogućim nepravilnosti u radu Zavoda za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj, Odjela za humanu reprodukciju, menopauzu i neplodnost Klinike za ginekologiju i porodiljstvo "Sveti Duh" te Modernog medicinskog centra Zagreb, kaže se u priopćenju.

Zapisnici o inspekcijskom nadzoru "predmet su postupanja Istražnog odjela Županijskog suda u Zagrebu u povodu prijedloga zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva za provođenje istražnih radnji zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog presađivanja ljudskog tijela iz čl. 242. Kaznenog zakona u odnosu na pet osumnjičenih osoba".

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je u tom predmetu dopunu sudskog medicinskog vještačenja te obavlja izvide u cilju utvrđivanja počinjenja kaznenog djela i u odnosu na druge pacijentice koje su bile u postupku medicinski potpomognute oplodnje.

Županijskog državno odvjetništvo će u suradnji s nadležnim stručnim službama Ministarstva zdravstva i policije nastaviti utvrđivanje činjenica predstavljaju li utvrđene nepravilnosti i kazneno djelo nedozvoljenog presađivanja ljudskog tijela iz čl. 242. Kaznenog zakona, odnosno kaznenog djela iz čl. 339. - nesavjestan rad odgovorne osobe u službi, u odnosu na nepostojanje pisanog ugovora kojim su regulirana prava i obveze glede pohrane zamrznutih zametaka u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj i drugih zdravstvenih ustanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙