FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Greenspan pozvao Kongres da jače djeluje u pogledu manjka

WASHINGTON, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Čelnik američke središnjebanke Fed Alan Greenspan pozvao je Kongres da jače djeluje u pogleduproblema koji predstavlja proračunski manjak.
WASHINGTON, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Čelnik američke središnje banke Fed Alan Greenspan pozvao je Kongres da jače djeluje u pogledu problema koji predstavlja proračunski manjak.

"Naše proračunske pozicije vjerojatno se neće značajnije poboljšati u nadolazećim godinama ne poduzmu li se značajniji potezi na smanjenju manjka", kazao je Greenspan kongresnom odboru za proračun.

Čelnik moćne središnje banke upozorio je da proračunski manjak, ako ne bude doveden pod kontrolu, predstavlja veliki rizik za izglede američkog gospodarstva. "Američko gospodarstvo ostvarilo je solidne rezultate u 2004. a do sada u ovoj godini, čini se, aktivnosti napreduju prihvatljivo dobrim tempom", dodao je Greenspan.

No ističe kako se gospodarstvo ne može samo tako izvući iz manjka, koji je prošle fiskalne godine dosegnuo u dolarskom izrazu rekordnih 412 milijardi dolara, a za ovu godinu, koja završava 30. rujna, Bijela kuća predviđa njegovo povećanje na 427 milijardi.

Greenspan je podržao uvođenje privatnih računa u sustav socijalnog i mirovinskog osiguranja, kontroverzni plan koji je predložio američki predsjednik George W. Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙