FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski seljački savez ponovno poziva Sanadera na razgovor

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski seljački savez ponovno jedanas zatražio od premijera Ive Sanadera da što skorije primi Upravniodbor te udruge i započne razgovore o četiri njihova zahtjeva,najavljujući da će u slučaju da ti razgovori ne započnu početkomidućeg tjedna otvoriti proces prosvjeda protiv politike hrvatske Vladeu poljoprivredi.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski seljački savez ponovno je danas zatražio od premijera Ive Sanadera da što skorije primi Upravni odbor te udruge i započne razgovore o četiri njihova zahtjeva, najavljujući da će u slučaju da ti razgovori ne započnu početkom idućeg tjedna otvoriti proces prosvjeda protiv politike hrvatske Vlade u poljoprivredi.

"U slučaju da se na započnu rješavati naši zahtjevi, odnosno ne započnu razgovori s predsjednikom Vlade, Hrvatski seljački savez od 7. ožujka u 11 sati otvara proces prosvjeda protiv politike hrvatske Vlade koja uništava hrvatska sela", navodi Savez u ponovljenom otvorenom pismu premijeru Sanaderu.

Pritom ističe da će svaka županijska organizacija Saveza izraziti svoje nezadovoljstvo na način koji sama odabere.

Hrvatski seljački savez otvorenim se pismom za razgovor s premijerom Sanaderom o rješavanju njihova četiri zahtjeva obratio prošli tjedan, u utorak 22. veljače, no, kako nisu dobili odgovor svoje su zahtjeve ponovili i danas.

Savez tako ponavlja zahtjeve o isplati poticaja u poljoprivredi u punom iznosu i vremenskim rokovima po važećim zakonima i pravilnicima, o pokretanju razgovora proizvođača i otkupljivača mlijeka oko ciljane cijene mlijeka po kojoj se mlijeko otkupljuje od seljaka, kao i o utvrđivanju minimalne otkupne cijene mlijeka.

Hrvatski seljački savez također ponavlja svoje zahtjeve o provođenju Zakona o poljoprivrednom zemljištu i prodaji zemlje seljacima, kao i o zaustavljanju porasta uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙