FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: Vlasnik Sljemena prepustit će tvrtku HFP-u ili ju ponuditi u najam

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Predstavnici radnika u "Sljemenu",tvrtki u kojoj je krajem prošle godine prekinuta proizvodnja,dogovorili su danas na pregovorima u Ministarstvu poljoprivrede davlasnik te tvrtke prepusti vlasništvo Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) ili da ju ponudi u najam.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Predstavnici radnika u "Sljemenu", tvrtki u kojoj je krajem prošle godine prekinuta proizvodnja, dogovorili su danas na pregovorima u Ministarstvu poljoprivrede da vlasnik te tvrtke prepusti vlasništvo Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) ili da ju ponudi u najam.

Dok su se u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva vodili pregovori, 250-ak radnika građanima je podijelilo par stotina kilograma konzervi, upozoravajući da su to posljednji njihovi proizvodi, ne pokrene li se proizvodnja.

U Ministarstvu poljoprivrede razgovarali su sindikalni predstavnici, ministar Petar Čobanković, te predstavnici Sljemena i Finagre koja je prije tri godine kupila Sljeme.

Dogovoreno je da se do idućeg petka za 300-ak zaposlenih isplati plaća za prosinac, rekao je Hini regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede (PPDIV) Ivica Rogić.

Također, Vlasnik bi se tijekom dana trebao odreći svojih dionica u Sljemenu i prepustiti ih HFP-u ili pak tvrtku dati u najam kako bi se nastavila prizvodnja.

Rogić smatra da bi "umiješniji" vlasnik bez većih poteškoća nastavio proizvodnju.

Sindikat optužuje trenutnog vlasnika da tvrtku u posljednje tri godine nije vodio na gospodarski primjeren način i da mu je ulaskom u Sljeme glavna namjera bila preprodati tvrtku.

Proizvodnja u tom poduzeću stala je 20. prosinca jer je vlasnik odlučio preprodati tvrtku, kažu u sindikatu.

Tvrtka ima 120 milijuna kuna duga. "Tvrtki prijeti stečaj ali iskustvo pokazuje da bi to bila bolja mogućnost jer vrijednost tvrtke prelazi vrijednost duga", ustvrdio je Rogić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙