FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan kolektivni ugovor u Lura keksima

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Sindikat radnika u poljoprivredi,prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV),Hrvatska udruga sindikata hrane, tekstila i drva (HUS) i Lura-keksid.o.o. iz Osijeka potpisali su Kolektivni ugovor za 2005., objavili sudanas iz Lure.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Sindikat radnika u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), Hrvatska udruga sindikata hrane, tekstila i drva (HUS) i Lura-keksi d.o.o. iz Osijeka potpisali su Kolektivni ugovor za 2005., objavili su danas iz Lure.

Ugovorom, koji vrijedi od 1. siječnja, povećane su jubilarne nagrade, uvedeno dodatno kolektivno osiguranje zaposlenika te osigurane veće otpremnine od onih zakonom propisanih.

Kolektivnim ugovorom su uređena prava i obveze na području radnih odnosa, uključujući plaće, naknade i druge novčane i nenovčane primitke zaposlenika, radno vrijeme, odmore i dopuste, zaštitu života i zdravlja i privatnost zaposlenika, uvjete za rad Sindikata i drugo.

Od novčanih primitaka Kolektivni ugovor uključuje regres u iznosu od 1.000 kuna, a zaposlenicima s višegodišnjim radom u tvrtki isplaćuju se jubilarne nagrade u iznosima do 5.000 kuna ovisno o godinama provedenim u tvrtki.

Kolektivnim ugovorom definirana je i božićnica koja se sastoji od neto iznosa od 600 kuna te dara u naravi u vrijednosti od 400 kuna.

U povodu božićnih blagdana Lura-keksi daruju i poklon djetetu zaposlenika do navršene 15. godine života u iznosu od 400 kuna. Ugovorom je zajamčeno i dodatno kolektivno osiguranje zaposlenika od posljedica nesretnog slučaja u iznosima do 100.000 kuna.

Prema Kolektivnom ugovoru definirana je otpremnina kod odlaska u mirovinu u iznosu od 8.000 kuna. Otpremnina kod redovitog otkaza ugovora o radu iznosi jednu trećinu prosječne mjesečne bruto plaće za svaku navršenu godinu rada kod poslodavca. Ovisno o godinama staža, zaposlenici s duljim stažem u Lura-keksima ostvaruju pravo na više otpremnine od zakonskih i to od 7 do maksimalno 12 bruto plaća, izvijestili su iz Lure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙