FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 8 posto kontroliranih nenamjenski troši plavi dizel i lož ulje

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Državni inspektorat (DI) kontrolamatijekom 2004. godine utvrdio je da je više od 8 posto kontroliranihpravnih i fizičkih osoba nenamjenski koristilo ulje za loženje i plavidizel, izvijestili su danas iz Inspektorata.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Državni inspektorat (DI) kontrolama tijekom 2004. godine utvrdio je da je više od 8 posto kontroliranih pravnih i fizičkih osoba nenamjenski koristilo ulje za loženje i plavi dizel, izvijestili su danas iz Inspektorata.

Od ukupno 6.283 obavljene kontrole, nenamjensko korištenje ulja za loženje utvrđeno je u 7,52 posto, odnosno 473 slučaja, a nenamjensko korištenje plavog dizela u 0,5 posto ili u 32 slučaja.

Protiv svih počinitelja, njih 505, inspektori su podnijeli zahtjeve za pokretanjem prekršajnog postupka.

Najviše počinitelja prekršaja prema vlasništvu nad vozilom ili objektima, utvrđeno je prošle godine kod fizičkih osoba vlasnika građevnih strojeva (13,79 posto) te kod fizičkih osoba vlasnika osobnih automobila (12,43 posto).

Kod pravnih osoba i obrtnika najviše je nenamjenskog trošenja ulja za loženje i plavog dizela utvrđeno kod vlasnika autobusa (35 posto) i vlasnika građevinskih strojeva (11,5 posto) te poljoprivredne mehanizacije (13,88 posto).

U usporedbi s godinom prije inspektori su lani ipak zabilježili nešto manji postotak prekršitelja, odnosno ukupno 8,86 posto od obavljenih kontrola. Tako je u 2003. utvrđeno nenamjensko korištenje loživog ulja u 7,81 posto provedenih kontrola, dok je za plavi dizel postotak iznosio 1,05 posto.

Iz Inpektorata su najavili nastavak pojačane kontrole nenamjenskog trošenja plavog dizela i loživog ulja u prometu za pogon autobusa, građevinskih strojeva na gradilištima, radilištima ili iskopima te kontrole plovila, osobnih i teretnih vozila.

Inspektorat je također izvijestio da je u nadzoru nad prometom, homologacijom i deklariranjem auto dijelova, uređaja i opreme u 34,65 posto slučajeva utvrđeno da su ti dijelovi ili oprema stavljeni u promet suprotno važećim propisima. Pritom je uglavnom bila riječ o neispravno deklariranim dijelovima, njihovu neobilježavanju i drugim propustima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙