FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: benzini poskupljuju 2,2 posto, eurodizel 1,9 posto

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Motorni benzini od sutra će naIninim benzinskim postajama biti skuplji za prosječno 2,2 posto,eurodizel će poskupiti za 1,9 posto, dok se cijene dizela, plavogeurodizela i lož ulja neće mijenjati, izvijestili su danas iz Ine.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Motorni benzini od sutra će na Ininim benzinskim postajama biti skuplji za prosječno 2,2 posto, eurodizel će poskupiti za 1,9 posto, dok se cijene dizela, plavog eurodizela i lož ulja neće mijenjati, izvijestili su danas iz Ine.

Tako će četvrti tjedan za redom porasti maloprodajne cijene motornih benzina, dok će kod dizelskih goriva porasti samo cijena eurodizela.

Od sutra, 1. veljače do 7. veljače, motorni benzin s olovom Super 98 na Ininim će se benzinskim postajama prodavati po 7,70 kuna po litri, što je 15 lipa, odnosno 2 posto više od dosadašnje cijene (7,55 kuna).

Za 2,2 posto poskupit će sve ostale vrste motornih benzina, pa će se bezolovni Eurosuper 95 prodavati po 7,11 kuna (dosad 6,96 kuna), bezolovni Super 95 po 7,01 kunu (dosada 6,86 kuna), a bezolovni Super Plus 98 po 7,27 kuna (dosad 7,11 kuna).

Kod dizelskih goriva poskupit će jedino, za 1,9 posto, Eurodizel i od sutra će se prodavati po 6,31 kunu po litri (do sada 6,19 kuna).

Sve ostale vrste dizelskih goriva prodavat će se po dosadašnjim cijenama, znači Dizel po 6,14 kuna po litri, lož ulje ekstra lako po 3,58 kuna, a plavi eurodizel po 3,46 kuna.

Upravo je cijena plavog eurodiezla, koja je u protekla dva tjedna najviše porasla u postotku (za 4,1, te za 3,3 posto) bila i razlog prošlotjedne prepiske između Ministarstva poljoprivrede i hrvatske naftne kompanije. Kako bi se pokušale riješiti određene nejasnoće vezane za plavi dizel, ministar Petar Čobanković najavio je da bi se sredinom ovog tjedna trebali sastati predstavnici njegova resora i Ine.

Mogućnosti korekcije cijena naftnih derivata regulirane su Pravilnikom o utvrđivanju cijena naftnih derivata, a formula ovisi o kretanju cijena na međunarodnom tržištu nafte i naftnih derivata, te kretanju tečaja dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙