FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podignute optužnice zbog smrti troje štićenika Centra Stančić

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo uDugom Selu podiglo je optužnicu protiv petoro osoba koje smatraodgovornim za smrt troje štićenika u Centru za radnu terapiju irehabilitaciju Stančić.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Dugom Selu podiglo je optužnicu protiv petoro osoba koje smatra odgovornim za smrt troje štićenika u Centru za radnu terapiju i rehabilitaciju Stančić.

Optužnica je podignuta zbog nesavjesnog rada u službi, teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, koji su doveli do tragičnog ishoda i smrti troje ljudi.

Kako Hina doznaje od zamjenika općinskog državnog odvjetnika Mije Goluba, optuženi su bivša ravnateljica, kuharica, dežurni liječnik u Centru, dežurna medicinska sestra i dežurni liječnik Hitne pomoći.

U Centru "Stančić" je u noći 10. na 11. ožujka prošle godine umrlo troje štićenika, a 113 je imalo želučane tegobe. Pretpostavljalo se da su umrli od trovanja hranom, a obdukcija je pokazala da je uzrok smrti krvareća upala tankog i debelog crijeva.

Upravno vijeće Centra je nakon tragičnog događaja smjenilo ravnateljicu Jasnu Lesički koja je nijekala svoju odgovornost za taj slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙