FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produžen pritvor Osječanima optuženima za otmicu i ucjenu

OSIJEK,18. veljače 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog sudau Osijeku produžilo je pritvor četvorici Osječana protiv kojih je Uredza suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) u srijedupodignuo optužnicu pod sumnjom da su se udružili radi otmice, ucjene ipoticanja na ucjenu trojice Osječana.
OSIJEK,18. veljače 2005.(Hina) - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku produžilo je pritvor četvorici Osječana protiv kojih je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) u srijedu podignuo optužnicu pod sumnjom da su se udružili radi otmice, ucjene i poticanja na ucjenu trojice Osječana.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ninoslav Ljubojević izjavio je kako je pritvor određen jučer, "a o odluci o pritvoru raspravljat će se svaka dva mjeseca". Na tu odluku optuženici se Vrhovnom sudu mogu žaliti u roku od dva, a na sadržaj optužnice u roku od osam dana nakon uručenja, kazao je Ljubojević.

Drago Babić (37), Tihomir Wilhelm (44), Miroslav Vorkapić (37) i Goran Krivić (35) terete se, kako se navodi u optužnici, zbog udruživanja radi otmice, ucjene i poticanja na ucjenu suvlasnika poduzeća "Kolos" d.o.o. Željka Hoffmana, direktora tvrtke "Sonar" Ante Hrgovića i vlasnika kladionice "Žderić" Ivana Žderića.

Optuženici su u pritvoru Županijskog suda u Osijeku od 19. studenoga prošle godine.

Nadnevak početka suđenja još nije određen jer, kako je rekao predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ljubojević, nije istekao osmodnevni prizivni rok u kojem okrivljenici mogu uložiti prigovor na optužnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙