FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otmičar Edin Kantarević mogao bi izbjeći kaznenu odgovornost

BANJA LUKA, 12. veljače 2005. (Hina) - Okružni tužitelj iz Banja LukeMahmut Švraka izjavio je za 'Nezavisne novine' od subote da protivEdina Kanterevića neće biti podignuta optužnica s obzirom da nateritoriju Bosne i Hercegovine nije počinio kazneno djelo.
BANJA LUKA, 12. veljače 2005. (Hina) - Okružni tužitelj iz Banja Luke Mahmut Švraka izjavio je za 'Nezavisne novine' od subote da protiv Edina Kanterevića neće biti podignuta optužnica s obzirom da na teritoriju Bosne i Hercegovine nije počinio kazneno djelo.

E. Kantarević (30) je 5. veljače od svoje supruge Nevene u Njemačkoj oteo njihovu četvorogodišnju kćer Melisu te, naoružan pištoljima i bombama , nakon bjesomučne vožnje preko granica Austrije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine završio putovanje u Novom Gradu/Bosanskom Novom gdje se predao policiji.

Tužitelj Švraka, koji je Kantarevića nakon preslušavanja pustio na slobodu 7. veljače izjavljuje kako on ne može biti sumnjičen za otmicu vlastitog djeteta jer je, formalno, još u bračnoj zajednici, a s obzirom da u BiH nije učinio nikakvo krivično djelo nema utemeljenja za podizanje optužnice

«Ako Tužiteljstvo ne dobije elemente za podizanje optužnice, Kantarević se kroz dvadesetak dana može smatrati potpuno slobodnim čovjekom», kaže Švraka i naglašava da protiv Kantarevića optužnicu mogu podnijeti zemlje u kojima je počinio kazneno djelo. Naime, Edin Kantarević je uz ostalo, prilikom bijega iz Njemačke, pucao na tamošnju policiju.

«Iako nemam službenih informacija, čuo sam da će zemlje, kroz koje je bježao gonjen policijom, objediniti optužnicu protiv Kantarevića. Prvenstveno mislim na njemačko pravosuđe, jer je u toj zemlji počinio dva krivična djela - nezakonito posjedovanje oružja i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje», izjavljuje tužitelj Mahmut Švraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙