FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novih 10 milijuna kuna za poduzetnike Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK, 16. veljače 2005. (Hina) - Šibensko-kninski župan DujeStančić i direktor Profitnog centra Erste banke u Šibeniku JoškoBačelić potpisali su danas aneks Ugovoru o poslovnoj suradnji, čimeje osigurano novih 10 milijuna kuna za poduzetničke kredite.
ŠIBENIK, 16. veljače 2005. (Hina) - Šibensko-kninski župan Duje Stančić i direktor Profitnog centra Erste banke u Šibeniku Joško Bačelić potpisali su danas aneks Ugovoru o poslovnoj suradnji, čime je osigurano novih 10 milijuna kuna za poduzetničke kredite.

Ugovor je sastavni dio lokalne poduzetničke linije "Šibenski poticaj", koju Šibensko- kninska županija zasad ostvaruje s Erste i Jadranskom bankom. U prošloj godini, u sklopu "Šibenskog poticaja", Erste banka je poduzetnicima već odobrila 10 milijuna kuna kredita.

Riječ je o kreditima koji se daju za kupnju građevinskog zemljišta i uređenje infrastrukture, nabavu opreme, te za obrtna sredstva i refinanciranje postojećih kredita.

"Poduzetnici su ovaj program dobro prihvatili. Na kredite se ne čeka dugo, a jedino što je važno za njihovo odobravanje i iznos je kvalitetan program", kazao je Bačelić.

Krediti iz poduzetničke linije " Šibenski poticaj" imaju kamatnu stopu od 6 posto i rok otplate do 12 godina, uz mogućnost počeka od jedne do dvije godine. Županija iz proračunskog novca poduzetnicima plaća troškove kredita koji iznose 0,8 posto odobrenog iznosa.

"I ovom kreditnom linijom potvrđujemo trajnu orijentaciju Šibensko-kninske županije prema razvijanju malog i srednjeg poduzetništva. Naša je namjera nastaviti suradnju s postojećim i proširiti je s novim bankama", rekao je župan Stančić.

Erste banka sudjeluje u kreditiranju još dviju poduzetničkih linija u Županiji - kreditne linije s gradom Šibenikom, te programa Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. "Poduzetnik 3" . Dosad je Erste banka sve te programe kreditirala s 35 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙