FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizna tržišta u očekivanju američkih pokazatelja

LONDON, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute uponedjeljak se na deviznim tržištima nije značajnije mijenjao premanajvažnijim svjetskim valutama budući ulagači očekuju ovoga tjednaključne američke pokazatelje kako bi ocijenili koliko će brzo rastiameričke kamatne stope ubuduće.
LONDON, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u ponedjeljak se na deviznim tržištima nije značajnije mijenjao prema najvažnijim svjetskim valutama budući ulagači očekuju ovoga tjedna ključne američke pokazatelje kako bi ocijenili koliko će brzo rasti američke kamatne stope ubuduće.

Euro tako iznosi 1,3067 dolara. Blizu je i najviše razine u zadnja dva i pol mjeseca prema jenu, na 138 jena, budući japanska valuta nastavlja bilježiti gubitke zbog novih podataka koji su ukazali da je japansko gospodarstvo veći dio 2004. u recesiji.

Znatno veće oscilacije američka valuta zabilježila je prema novozelandskom dolaru, koji je dosegnuo najvišu razinu u protekla 22 mjeseca, odnosno 0,7279 dolara.

'Kivi'je ostvario koristi od obnovljene potražnje za valutama s visokim prinosom kako je kupovina većine ostalih valuta smanjena u neizvjesnosti zbog budućeg trenda tečaja američke valute. Kamatne stope na Novom Zelandu među najvišima su u svijetu, u visini 6,5 posto prema primjerice nula posto u Japanu.

Obujam trgovanja vrlo je nizak zbog praznika u SAD-u, te zato što ulagači čekaju na nove pokazatelje o povjerenju potrošača, inflaciji i gospodarskom rastu u SAD-u.

"Tržište je u neizvjesnosti. Imali smo velike rasprodaje dolara, zatim je njegov tečaj stabiliziran, te su ulagači nesigurni trebali li ga nastaviti kupovati ili je riječ tek o privremenom predahu u dugoročnom trendu njegova klizanja. Čekamo nove pokazatelje ", kazao je Lee Ferridge, trgovac valutama pri londonskoj Rabobanci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙