FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snježno nevrijeme; više zabrana prometa

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Snježno je nevrijeme tijekom noćizahvatilo gotovo cijelu zemlju, a situacija je najozbiljnija uzapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, uključujući i Liku, javlja jutrosHrvatski autoklub, pozivajući vozače da bez prijeke potrebe ne krećuna put ili da barem odgode putovanje.
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Snježno je nevrijeme tijekom noći zahvatilo gotovo cijelu zemlju, a situacija je najozbiljnija u zapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, uključujući i Liku, javlja jutros Hrvatski autoklub, pozivajući vozače da bez prijeke potrebe ne kreću na put ili da barem odgode putovanje.

Posvuda je obavezna upotreba zimske opreme.

Prikoličari i tegljači iz Dalmacije na putu prema sjeveru, isključuju se iz prometa već u Kninu, pa zabrana prometovanja za njih sad vrijedi na dionici Ličke magistrale Grabovac-Plitvice-Korenica-Gračac-Knin i obratno.

Od 4 sata Jadranskom magistralom duž dionice Bakar-Novi Vinodolski-Senj smiju prometovati isključivo osobna vozila.

Zbog snijega na kolniku i poledice, za sav je promet zatvorena magistralna dionica Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena, a situaciju pogoršava jaka bura.

Od 5,15 potpuno je zatvorena i cesta Meja-Oštrovica.

Sniježi u većem dijelu Istre i Kvarnera - u Istri su sve glavne ceste posute i prohodne uz upotrebu zimske opreme. Krčkim mostom ne smiju voziti autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli.

Zabrana prometa kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicom na: autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice staroj cesti kroz Gorski kotar (D3) na dionici Zdihovo-Kikovica (isključuju se iz prometa na Bosiljevu) duž dionice autoceste A1 Josipdol-Jezerane-Brinje-Žuta Lokva-Otočac D1 Grabovac-Plitvice-Korenica-Knin D23 Josipdol-Vrh Kapele-Žuta Lokva-Vratnik-Senj D25 Korenica-Bunić-Gospić-Karlobag D27 Gračac-Obrovac D32 Drežnica-Jezerane D42 Saborsko-Poljanak-Selište D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac D52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine-Borje D217 Gornji Vaganac-Ličko Petrovo Selo D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo D522 Udbina-Gornja Ploča-Lovinac, a zimska je oprema obavezna za sve ostale kategorije vozila. zimsku opremu sva vozila moraju koristiti i na: autocesti A3 Bregana-Zagreb-Slavonski Brod-Županja autocesti A1 Zagreb-Zadar-Pirovac. Djelatnici cestarskih službi su na terenu, no apelira se na vozače da na put ni u kojem slučaju ne kreću bez zimske opreme.

Od 4,45 preko GP Bregana ne smiju prometovati vozila iznad 3,5 tona. Od 4,30 zabranjen je promet svim teretnjacima preko GP Jurovski Brod-Metlika. Povremeno je pojačan izlaz teretnih preko GP Bregana i Macelj.

Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres još je u prekidu, pa svima koji putuju na Cres savjetujemo da voze preko Krka i koriste trajekt Valbiska-Merag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙