FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kolone teretnjaka na gp sa Slovenijom

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Zbog zabrana prometovanja krozSloveniju za teretna motorna vozila teža od 7,5 tona koja je na snazido 22 sata, jako je velik priljev tih vozila iz Hrvatske prema svimgraničnim prijelazima sa Slovenijom, izvijestio je Hrvatski autoklub(HAK) u 21,30 sati.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Zbog zabrana prometovanja kroz Sloveniju za teretna motorna vozila teža od 7,5 tona koja je na snazi do 22 sata, jako je velik priljev tih vozila iz Hrvatske prema svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 21,30 sati.

Kolona teretnjaka na Maclju duža je od 2,5 km - puna su ih sva ugibališta i parkirališta na samom prijelazu, a djelatnici prometne policije su ih nedavno počeli isključivati iz prometa i na završetku autoceste A2, na krapinskom području.

Autocestom A6 Rijeka-Zagreb slobodno prometuju sve kategorije vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra opreznije valja voziti između Kikovice i tunela Tuhobić. Starom cestom kroz Gorski kotar također se prometuje redovno, ali s obaveznom zimskom opremom. Naime, poledica će i noćas ugrožavati sigurnost odvijanja cestovnog prometa, posebno na prijevojima, mostovima i u zavojima mnogih cesta u unutrašnjosti, pa HAK apelira na vozače da upravljaju svojim vozilima sporije i barem posjeduju zimsku opremu.

D42 Saborsko-Poljanak-Selište vrijedi zabrana vožnje za priključna vozila, a upotreba zimske opreme za sva ostala. Ostale ceste u državi su prohodne za sav promet.

Trajekti plove po redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙