FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF poziva Rusiju da reformama potakne gospodarski rast

WASHINGTON, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni monetarnifond (MMF) objavio je u priopćenju na kraju redovitih godišnjihrazgovora o gospodarstvu u Moskvi da su sumnje ulagača u čvrstuodlučnost Rusije da provede tržišne reforme i dojam o pojačanojintervenciji države usporili njezin gospodarski rast.
WASHINGTON, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je u priopćenju na kraju redovitih godišnjih razgovora o gospodarstvu u Moskvi da su sumnje ulagača u čvrstu odlučnost Rusije da provede tržišne reforme i dojam o pojačanoj intervenciji države usporili njezin gospodarski rast.

Pad ulaganja i niži obujam izvoza nafte usporio je od sredine 2004. rast ruskog gospodarstva usprkos visokim cijenama nafte, konstatirao je MMF.

"Po mišljenju misije, hrabro pokretanje dugo odgađanih strukturalnih reformi, između ostalog i u sektoru uprave i građanskog društva i vođenje računa o tome da porezna uprava i druge državne agencije postupaju transparentno i nepristrano od ključne su važnosti za umirivanje ulagača i obnovu pojačanog gospodarskog rasta", istaknuli su MMF-u.

Ta je međunarodna organizacija istodobno pozvala rusku vladu da ne troši više svoje neočekivane prihode od nafte, što je pridonijelo inflaciji.

Planirano povećanje mirovinskih prava i ostalih troškova koji čine više od 0,75 posto BDP-a dodatno će pritisnuti državni proračun, upozorio je MMF. Zato se ukazala "hitna potreba" da ruska vlada odoli daljnjem trošenju prihoda od nafte a ne bi trebala razmatrati ni nove amandmane na proračun za 2005., sugerirao je MMF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙