FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija otplaćuje MMF-u dug prije roka

MOSKVA, 1. veljače 2005. (Hina/AP) - Rusija će zahvaljujući obilnimprihodima od nafte prije roka otplatiti svoj dug Međunarodnommonetarnom fondu (MMF) u visini oko 3,33 milijardi dolara, izvijestilisu u utorak ruski mediji.
MOSKVA, 1. veljače 2005. (Hina/AP) - Rusija će zahvaljujući obilnim prihodima od nafte prije roka otplatiti svoj dug Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) u visini oko 3,33 milijardi dolara, izvijestili su u utorak ruski mediji.

Ruska je vlada prihvatila prijedlog ministarstva financija o isplati duga prije roka. Dug je trebao biti otplaćen između 2005. i 2008., pri čemu je rata za 2005. oko 1,4 milijarde dolara.

Novac za njegovu otplatu bit će namaknut od viška gotovine u vladinom Fondu za stabilizaciju, posebnom proračunskom fondu namijenjenom ublažavanju učinka fluktuacije cijena nafte na vladine financije, u koji je krajem prošle godine akumulirao više od 19,6 milijardi dolara.

Vijest o prijevremenoj otplati duga objavljena je u kontekstu pregovora Rusije i Pariškog kluba o prijevremenoj otplati ruskih dugova stranim vladama.

Ruski ministar financija Aleksej Kudrin trebao bi razgovarati o prijevremenoj djelomičnoj otplati duga Pariškom klubu na sastanku ministara financija članica skupine G8, zakazanom 4. i 5. veljače u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙