FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: Starenje populacije kvari prognoze za finsko gospodarstvo

WASHINGTON, 8. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Starenje populacijeopteretit će finsko gospodarstvo prije i ozbiljnije nego što će bitislučaj sa zemljama u njezinu susjedstvu, konstatirao je Međunarodnimonetarni fond (MMF) u svom godišnjem izvješću.
WASHINGTON, 8. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Starenje populacije opteretit će finsko gospodarstvo prije i ozbiljnije nego što će biti slučaj sa zemljama u njezinu susjedstvu, konstatirao je Međunarodni monetarni fond (MMF) u svom godišnjem izvješću.

Finsko je gospodarstvo proteklih godina postizalo "sjajne" rezultate ali će skorašnje jačanje ovisnosti populacije poodmakle dobi opteretiti velikodušni finski sustav socijalne skrbi, ističe MMF.

"Usprkos povoljnim kratkoročnim prognozama, dugoročni su fiskalni izgledi Finske nude manje razloga za bezbrižnost", naglašava ta međunarodna organizacija sa sjedištem u Washingtonu.

Finska nastoji povisiti dob za odlazak u starosnu mirovinu za tri godine na ukupno 59 godina ali "ta reforma sama po sebi nije dovoljna da osigura fiskalnu održivost", upozorava MMF. Finska mora pojačati svijest u javnosti o potrebi brže reforme mirovinskog sustava i što skorijeg uvođenja novih mjera budući da bi "u godinama koje dolaze moglo biti teže uspostaviti konsenzus o strukturalnim reformama", sugerira međunarodna organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙