FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF snizio procjene rasta njemačkog BDP-a

WASHINGTON, 11. veljače 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni monetarni fond(MMF) revidirao je naniže svoje procjene rasta njemačkog gospodarstvaza ovu godinu na između 1,0 i 1,5 posto, nakon ranijih projekcijarasta od 1,5 posto, kazao je izvršni direktor MMF-a Rodrigo Rato.
WASHINGTON, 11. veljače 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni monetarni fond (MMF) revidirao je naniže svoje procjene rasta njemačkog gospodarstva za ovu godinu na između 1,0 i 1,5 posto, nakon ranijih projekcija rasta od 1,5 posto, kazao je izvršni direktor MMF-a Rodrigo Rato.

"Njemačko gospodarstvo lani je poraslo za 1,7 posto, ponajprije kao rezultat izvoza. Poslovna klima se izgleda nešto poboljšala i postoje naznake oporavka domaće potražnje", kazao je Rato u intervjuu za njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Ipak, očekujemo da će stopa rasta usporiti na 1,0-1,5 posto", dodao je.

To je niža stopa rasta BDP-a u odnosu na službene vladine projekcije 1,6-postotnog rasta u ovoj godini.

Rato je pozvao najveća gospodarstva eurozone da proguraju reforme koje će pomoći poticanju rasta. "Mreža socijalnog osiguranja odavno je postala zamkom. Ako se to ne promijeni i ne provedu se daljnje reforme, potencijal rasta njemačkog gospodarstva koji sada ne premašuje 1,5 do 1,9 posto, dodatno će se sniziti", kazao je.

"U Njemačkoj, kao i ostalim europskim zemljama, više će ljudi morati raditi a zaposlenici će morati raditi nešto duže nego sada", istaknuo je Rato.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙